Aktiivisen perheen viikon aikataulujen yhteen sovittaminen voi olla vähintäänkin haastavaa! On ehdittävä monia asioita, mutta jäsentelemällä aikataulut saa laadittua suunnitelman, joka sujuu ilman stressiä. Tasapainoisemman perheen palapelin laatimisen ei tarvitse olla kovin vaikeaa. Noudata viittä vinkkiämme ja testaa itse!
Analysoi
Aloita luomalla yleiskatsaus perheen aikatauluista. Miltä teidän tyypillinen viikkonne näyttää? Mitä harrastuksia ja millaiset aikataulut kullakin perheenjäsenellä on? Kun olet tehnyt helpon aikatauluanalyysin, suunnittelu voi alkaa! Nyt huomaat myös, missä osassa suunnittelua on heikkouksia. Kun tiedät ennakkoon, että aikaa on vähän, on helpompi valmistautua ja suunnitella.
Todellisuus vs. Tavoite
Mieti, mikä sinulle ja muille perheenjäsenille on tärkeää. Miltä teidän aikataulunne näyttävät suhteessa päivällisaikoihin, nukkumaan menoaikaan ja läksyjen lukemiseen? Onko tarvetta muuttaa jotakin, jotta ehditte sen, mitä haluatte ja voitte hyvin? Ole itsellesi rehellinen ja muista, että viikkosuunnitelmassa on oltava ilmaa odottamattomille tapahtumille!
Luo henkilökohtainen kalenteri
Nyt on aika kirjoittaa muistiin perheen suunnitelmat! Valitse sinulle sopiva ulkoasu, jossa on tilaa koko perheen harrastuksille. Hyvä vinkki on valita kalenteri, jossa on viikkosuunnitelma ja lisäsivuja muistiinpanoja varten, jolloin voit koota kaikki yhteen paikkaan.
Jatka täyttämistä
Kun pohja on luotu, voit alkaa suunnitella syntymäpäiviä, juhlapäiviä, päättäjäispäiviä, opintopäiviä ja muuta. Ota tavaksi kirjoittaa muistiin kaikki tarvittava, niin niitä ei tarvitse muistaa itse ulkoa!
Keskustelu ja muutokset
Muutaman viikon kuluttua on hyvä aika arvioida suunnitelmaa yhdessä. Toimiiko arki vai onko tarvetta muuttaa jotakin? Kaikki ei luonnollisesti suju aina suunnitelmien mukaan, erityisesti kun mukana on lapsia, mutta silloin on hyvä olla vakaa perussuunnitelma, johon tukeutua.