Ilmainen toimitus yli 9,90 € tilauksille

Parhaat valmistelut tenttiin lukemiselle

Kun tenttikausi lähenee, stressin tunne alkaa helposti lähestyä hiipien. Mutta ottamalla ajan hallintaan jo varhain, voit laatia suunnitelman, jonka avulla valmistaudut parhaiten seuraavaan laajaan kokeeseen.

Voit aloittaa suunnittelun heti, kun saat tiedon tulevasta tentistä. Riippumatta siitä, kuinka pitkä aika tenttiin on tai kuinka laaja se on, kannattaa ottaa tavaksi analysoida ajankäyttöään. Vaikka aikaa olisi useita viikkoja, sinulla saattaa olla suunnitelmissa paljon muuta, mikä vähentää opinnoille käytettävissä olevaa aikaa. Erilaiset kokeet vaativat myös erilaisen määrän valmistautumista. Jos olet epävarma kokeen laajuudesta, kysy opettajalta tai pyydä vanhoja tenttejä nähtäväksi.

Tehokkuus vaatii, että asetat itsellesi selkeät säännöt. Suunnittele ajat, jolloin aiot opiskella äläkä sovi siihen silloin mitään muuta. Jos opiskelusi sujuu parhaiten aamulla, varaa se aika opiskelua varten. On hyvä suunnitella myös ne ajat, jolloin opiskelet ja kertaat opiskelukavereiden kanssa. Yhdessä voitte auttaa toisianne ja pitää motivaation korkealla!
Mutta vaikka vietät paljon aikaa kirjojen parissa, sinun on muistettava levätä ja syödä hyvin! Se luo perustan sille, että jaksaa pysyä tarkkana ja keskittyneenä pitkään. Henkilökohtaiseen kalenteriisi voit laittaa tarkastuslistoja nesteen ja ravinnon saannille sekä liikunnalle. Intensiivisien jaksojen aikana on erityisen tärkeää priorisoida lepo, vesi ja liikunta.

Kun tärkeä päivä sitten saapuu, tuntuu turvalliselle olla valmistautunut. Tenttipäivän stressin vähentämiseksi voit kirjata suunnitelmaan hyvissä ajoin lisäaikaa tenttitiloihin siirtymiseen ja digitaalisten yhteyksien testaamiseen. Huolehdi, että sinulla on kaikki mitä tarvitset kokeessa, niin sinun ei tarvitse käyttää siihen ylimääräistä energiaa.

Onnea tenttiin!

Tarkistuslista tenttiin lukemiselle

Kuinka paljon aikaa kokeeseen vielä on?
Kuinka laaja koe on?
Kuinka paljon minun on luettava joka päivä?
Olenko suunnitellut aikaa palautumiselle?
Saanko riittävästi vettä ja ravinteikasta ruokaa?
Onko minulla kaikki, mitä tarvitsen tenttipäivän aikana?

Sinä valitset

Kannet
Parikierre ja kuminauha
Viikkoaukeama
Sisältö
Lisäsisältö
Aloituskuukausi
Luo nyt

Planeringstips

usercartearth